سقف وافل چیست؟ انواع، کاربرد، مزایا، معایب و اجرا مرکزآهن | elitarchgroup

سقف‌های وافل به‌گونه‌ای در ساختمان‌ها نصب می‌شوند که قابلیت تولید فضا برای محیط‌های کوچک را دارند. درواقع کسانی که به دنبال طراحی برای ساختمان‌های کوچک هستند، سقف وافل گزینه مناسبی برای آن‌ها به‌حساب می‌آید. همچنین زیبایی که سقف‌های وافل در ساختمان به وجود می‌آورند، بسیار تأثیرگذار و خارق‌العاده است. در مرحله بعدی قالب‌های وافل بر اساس نقشه اجرایی، روی پروفیل‌های زیرین چیده می‌شوند. از نکاتی که در این مرحله باید به آن دقت شود؛ چینش صحیح قالب‌ها بر اساس نقشه اجرایی، هم راستا بودن چینش قالب‌های وافل، فاصله قالب اول از دیوار‌های برشی و ستون‌ها است. لازم بذکر است که با نشانه گذاری های انجام شده جهت استقرار آرماتورها در قالب های وافل شرکت فرازمان سرعت اجرای شبکه فوقانی سقف بسیار افزایش یافته و برای هر نوع فاصله ای پیش بینی لازم انجام شده است.

اصول طراحی

سقف وافل چیست؟ انواع، کاربرد، مزایا، معایب و اجرا مرکزآهن | elitarchgroup در بسیاری از مکان‌ها دیگر نیازی به زیباسازی سقف نبوده و با رنگ و نورپردازی زیر سقف می‌توان به نتیجه مطلوب رسید. مورد بعدی نفوذ شیرابه بین قالب ها است که این مورد باعث زشتی ظاهر سقف می گردد که با استفاده از سیستم قفل شوندگی قالب های وافل گنبد فیروزه این مشکل نیز برطرف گردید و سیستم سقف اکسپوز می شود. ایمنی سقف های وافل در برابر حوادث طبیعی نسبت به سقف‌های ساخته شده با مصالح سنتی بیشتر است. در صورت بروز حوادث طبیعی خطرات ناشی از آن کاهش پیدا خواهد کرد. مهم‌ترین مورد تأثیرگذار در قیمت‌گذاری، سطح کل یک زیربنا است.

معایب سقف‌ وافل

همچنین ایده به‌کارگیری عملکرد سقف وافل را در بنای آکروپولیس یونان، هم‌دوره با هخامنشیان، نیز می‌توان دید که بخش اعظم بنای آکروپولیس در سال‌های 429 تا 461 پیش از میلاد ساخته شده است. جهت مشاوره اجرا و یا سفارش قالب وافل میتوانید با کارشناسان ما ارتباط برقرار نمایید. جهت اطلاع از هزینه دستمزد اجرای وافل برای پروژه خود، با کارشناسان ما ارتباط برقرار نمایید و با ارسال نقشه و جزئیات پروژه از قیمت دقیق هزینه اجرا مطلع شوید. اما از نظر عملکردی بدلیل اجرای درجای میلگردها، علاوه براینکه امکان کنترل کیفیت بصورت دقیق‌تر وجود دارد.

همچنین موارد بسیاری همچون هزینه استهلاک قالب وافل، هزینه هر کیلوگرم آرماتور و هر تن بتن نیز در هزینه دستمزد اجرا بسیار تأثیرگذار خواهند بود. بدین ترتیب محاسبه پروژه اقدام به انتخاب وافل یکطرفه یا دوطرفه بر اساس طول دهانه و شکل پانل‌های سقف بر اساس تجارب قبلی خود می‌نماید. در این نوع از اجرای سقف وافل ، سقف به طور کامل در کارگاه یا کارخانه در ابعاد و اندازه‌های دلخواه ساخته می‌شود و در محل نصب می‌شود. با توجه به ضوابط اجرایی بتن‌ریزی سقف انجام می‌گردد، لازم به ذکر است که بر خلاف سقف‌های مجوف دیگر (مانند کوبیاکس، یوبوت و ..)، بدلیل عدم نیاز به لایه تحتانی بتن، مشکل عدم نفوذ بتن در لایه زیرین حذف می‌گردد. با توجه به عمده‌ی ساخت و ساز کشور جهت زیرسازی سقف می‌توان از وسایل معمول اجرای سقف مثل چهار‌تراش، قوطی فلزی، لوله داربست و جک‌های معمول سقف استفاده کرد. در اجرای سقف‌های وافل، علاوه مراحل اصلی که باید یکی پس از دیگری اجرا شود، نکاتی نیز وجود دارد که در صورت عدم رعایت آن‌ها ممکن است اجرای کار با مشکل کابینت مواجه شود.

  • پس از آن ساپورت های افقی را از به وسیله اتصالات خاصی به یکدیگر وصل میکنیم که این ساپورتهای عمودی و افقی در کنار هم، سیستم بابر ثقلی را به جهت تحمل وزن بتن مسلح تازه تا رسیدن آن به گیرایی مناسب، تشکیل می دهد.
  • سقف وافل نوعی سازه بتنی است که به‌وسیله بتن مسلح ساخته می‌شود؛ ظاهری پنجره‌ای‌شکل و مدرن دارد و همان‌طور که از اسمش پیداست، شبیه نان وافل بوده و دلیل نام‌گذاری آن نیز به‌همین‌خاطر است.
  • پس برای اجتناب از این موضوع بهتر است در چهار طرف قالب بصورت همزمان اهرم یا اعمال نیرو بشود تا خروج قالب ها از سقف تسهیل شود.
  • از لحاظ اقتصادی انتخاب سقف وافل برای دهانه‌های با ارتفاع زیاد بسیار مقرون‌به‌صرفه است.
  • در این مقاله سعی کردیم شما را با انواع سقف وافل و مزایای آن آشنا کنیم.
  • جالب است بدانید ایده باربری دو طرفه به دوره هخامنشیان یعنی حدود 2500 سال پیش بر می گردد.